Zoekmachine marketing is een proces waar geen einde aan komt tenminste als je maximaal resultaat wil blijven behalen.
Je moet de concurrentie in de gaten blijven houden, op trends blijven letten, nieuwe content blijven schrijven, links aan blijven vragen etc.
Belangrijk is dat je een goede hostingprovider hebt. Het moet namelijk niet gebeuren dat de website offline is als de zoekmachine spiders langskomen op je website. Als deze server te vaak down is kan het zijn dat je website uit de index wordt gegooid of niet eens wordt geïndexeerd. Probeer ook te hosten in het land waar je doelgroep zit. Dit zorgt ook voor een boost in de ranking.
De snelheid is ook belangrijk. Als de server is gekoppeld aan een trage internetverbinding kan het zijn dat bij veel verkeer tegelijkertijd de spiders alsmede menselijke bezoekers niet snel genoeg op hun scherm krijgen wat ze moeten hebben.
Bij een goed hostingpakket zit meestal ook statistieksoftware waar je voldoende gegevens vanaf kunt halen. Wil je uit SEO maximaal resultaat halen zul je moeten weten wat de effecten zijn van je aanpassingen. Doe je dit niet weet je dus in principe niet eens of het wel zin heeft wat je doet. Deze belangrijke gegevens kun je terugvinden in de statistieksoftware. Vrijwel al deze programma’s wijzen zich vanzelf.


Onze favoriet welke standaard wordt geïnstalleerd op vele hostingpakketten is awstats

 

 

Zoekmachine optimalisatie en statistieken: Awstats