Loading ...
Zoekmachine Spiders

Wat doen zoekmachines op bezoek
Om in de database of index van zoekmachines te komen, moeten deze eerst weten waar je webpagina’s over gaan. Dit doen ze door robots (ook wel spiders genoemd) constant over het internet te laten zoeken. Het enige wat ze doen is pagina’s bekijken en de links volgen die ze op deze pagina’s tegenkomen. Dit proces noemt met crawlen.
Om deze robots langs te laten komen is het dus van belang dat je eerst ergens een of meer linken hebt op een webpagina die de spiders kunnen volgen.
Hoe beter je site is aangeschreven m.b.t. links, grootte, leeftijd en hoe vaker je nieuwe zaken toevoegt aan je website hoe vaker deze robots langskomen om te kijken of er nog iets veranderd is.
Als je een zoekopdracht doet krijg je dus niet de resultaten zoals ze op dit moment op de webpagina’s zijn maar zoals ze in de index van de zoekmachine staan. Dit kan overeenkomen maar hoeft dus niet. Leuk om te weten is dat je in een overzicht van zoekresultaten kan klikken op “cache” om te zien wat de versie is die de spiders hebben opgeslagen.

 

 


Zorg er dus voor dat je website online is als de spiders langskomen. Je kunt moeilijk inschatten wanneer deze langs komen. Bij populaire websites kan dit elk uur zijn. Bij sommige sites is dit echter minder dan 1x per maand. Is je website dus niet online als deze langskomen dan kunnen de zoekmachines denken dat de website niet meer bestaat. Dit is zeldzaam maar goed om te weten.

 

 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO