Wiki’s
Definitie: Met het begrip WikiWiki of wiki wordt een verzameling van een bepaald type hypertext- documenten aangeduid alsook de software die gebruikt wordt om deze te realiseren. (bron: wikipedia)

Wiki’s zijn een van de beste manieren om koppelingen op te bouwen. Met een beetje graven kun je genoeg wiki pagina’s met een hoge link populariteit en Page Rank vinden. Veel wiki’s ranken goed in de zoekmachines. Dit geldt vooral voor Wikipedia.

Er is echter een goede en een minder goede manier om ermee om te gaan. Veel mensen proberen met Wiki’s te spammen met honderden koppelingen. Hierdoor zijn er strenge maatregelen genomen om deze boosdoeners te vinden en uit te schakelen.

Om te kunnen profiteren van de Wiki gemeenschap, moet je een actief deelnemer zijn door kwalitatieve en relevante  informatie toevoegen aan hun verzameling content. Je moet waarde toevoegen aan een pagina. Als je dit gedaan hebt, kun jij je koppeling inbouwen, als dit past.

Voeg niet alleen informatie toe aan pagina’s die mogelijkheden bieden om linken te plaatsen. Je zult ook moeten bijdragen aan de Wiki met alleen als doel het toevoegen van prima content. Door deze strategie te volgen, is het veel meer waarschijnlijk dat je zult profiteren van de vele wiki’s die er zijn op het Internet.

Om potentiële mogelijkheden te vinden om koppelingen te maken, ga gewoon naar Google en typ in:

 “je zoekwoorden” inurl:wiki

Dit helpt je sites te vinden die te maken hebben met je zoekwoorden. Als je bijvoorbeeld wiki’s zoekt die te maken hebben met search engine marketing, dan typ je in

“search engine marketing” inurl:wiki

Voor een uitgebreide lijst met wiki’s waar je aan kunt bijdragen, ga je naar
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wiki’s. Dit is alleen nog in het engels. Deze lijst bestaat nog niet in het Nederlands.