Loading ...
Vooral niet doen op je website
Hier zullen we een aantal zaken bespreken die je beste maar achterwege kunt laten op je website.

Welkom pagina’s. Sommige websites gebruiken een ‘Welkom op onze site’ pagina. Met een link naar de eigenlijke website. Niet doen. Zoekmachines volgen deze link misschien niet(als deze is gemaakt met verkeerde code) en menselijke bezoekers hebben simpelweg niks aan deze extra pagina! Denk eraan: op internet moet alles snel gaan.

Dynamische url’s met 2+ dynamische parameters. Bijvoorbeeld : http://www.url.com/page.php?id=4&CK=34rr&User=%Tom%. Spiders lopen meestal vast in dergelijke url’s. Dit is enkel het geval bij websites gemaakt d.m.v. een database. Hier krijg de gemiddelde gebruiker dan ook nooit mee te maken.

Pagina’s met meer dan 100 unieke links naar andere pagina’s toe. Bij sommige zoekmachines worden dan niet alle links gevolgd.

Frames zijn dodelijk. Ze hinderen en verwarren de spiders over wat nu eigenlijk de webpagina is en wat niet.  

Flash als complete pagina. Flash is ook nergens voor nodig behalve om een mooie banner te maken. Je kent ze wel de websites waarbij je eerst een ‘geweldige’ show ziet voorbijkomen. Geloof ons, enkel de ontwerper en de eigenaar van de website vinden het mooi. De rest wil z.s.m. op skip intro klikken.
Het belangrijkste is dat zoekmachines flash niet begrijpen. Sommige ontwerpers zorgen er op deze manier voor dat hun site niet geïndexeerd wordt omdat de eerste pagina volledig uit Flash bestaat. NIET DOEN dus.
Overigens kan flash wel gebruikt worden als afbeelding binnen een html pagina. Bijvoorbeeld een mooie bewegende banner.
Wij hebben niks tegen FLASH. Je kan er hele mooie dingen mee maken maar als de gehele website erin maakt kun je bezoek via de zoekmachines verder wel vergeten. Je website moet resultaat opleveren en dat lukt niet met enkel Flash of je moet enorme offline marketing methodes toepassen.

Duplicate content (dubbele identieke inhoud)
Dit kan zelfs onbewust ontstaan. Bijvoorbeeld door tekst zowel in pdf vorm te plaatsen als in html formaat. Zorg er dan voor dat een van de pagina’s niet geïndexeerd wordt:
Dit kan met het volgende commando:
<meta name=”robots” content=”noindex,nofollow”>
Dit commando ook weer in de HTML code verwerken. Na dit commando volgen de spiders de informatie niet meer. Let dus goed op waar je dit commando in de code verwerkt.
 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO