Locatie
Als je afzetmarkt Nederland en de hele wereld is, zet dan twee domeinen op. Een in het Nederlands geschreven met het Nederlandse keyword, bijvoorbeeld ‘fruit’. Zet voor de Engelstalige markt een .COM domein op in de Engelse taal en een Engels keyword in de domeinnaam, bijvoorbeeld ‘fruits’.
Verder is het zo dat je ranking nog een boost zal krijgen. Bijvoorbeeld een NL domein dat ook gehost wordt in Nederland zal ook hoger scoren dan een .COM domein gehost in Amerika. Dit terwijl beide sites netjes in het Nederlands zijn geschreven en misschien beiden vanuit Nederland worden bewerkt.
Onze voorkeur is ook om de meest gebruikte extensie te gebruiken zoals de landcode of .COM. De meeste mensen denken standaard in .COM of de betreffende landcode, bijvoorbeeld NL.


Je zult zien dat bezoekers die eenmaal op je .BIZ domein zijn geweest en vervolgens rechtstreeks hiernaar terug willen, toch proberen .COM of NL in te voeren in de adresbalk. De reden hiervoor is dat het meestal .COM of .NL is. Dus onthouden ze het zo. En het zal maar net zo zijn dat er een concurrent op dit adres gevestigd is.
Een mogelijkheid als je perse .BIZ of .INFO wil is alle mogelijke combinaties te registreren en al de domeinen een 301 redirect te geven naar het gewenste .BIZ of .INFO adres. Een redirect 301 is een instructie aan de serverzijde waardoor een domeinnaam.NL automatisch doorspringt naar domeinnaam.BIZ of vice versa. Voor uitvoering van een redirect 301 verwijs ik je door naar de partij waar je de website wil hosten. Zij kunnen je hiermee helpen.

 

Extra tip voor je domeinregistratie
Zorg bij registratie via een tussenpersoon er in ieder geval voor dat het domein op jouw naam staat en niet op degene die het heeft geregistreerd. Dit om eventuele problemen later te voorkomen. Er zijn vervelende situaties ontstaan bij websites die succesvol werden waarbij de tussenpersoon zich ineens voordeed als eigenaar. Dit is zeldzaam maar het zal je maar gebeuren.


Je kan nakijken wat de registratiegegevens zijn van domeinnamen via:
http://www.sidn.nl dit voor .NL domeinen.
&
http://www.whois.net voor .COM domeinen.
Via deze links kun je nakijken of je eigen domeinnaam wel op de juiste manier is geregistreerd en je kan nakijken wie je concurrenten zijn.

P.S. Sommige zoekmachines geven domeinen die voor meerdere jaren zijn geregistreerd meer vertrouwen. Spamsites zullen dit in de regel niet doen (tenzij ze erachter komen dat ze dit kunnen uitbuiten). Het domein langer vastleggen kost iets meer in het begin. Maar je krijgt aanzienlijke korting bij het registreren voor langere periode dus als je lange termijn plannen hebt voor het domein kies er dan voor om het voor meerdere jaren te registreren want dit heeft alleen maar voordelen.