Hou de domeinnaam kort
Zorg er verder ook nog voor dat er iets unieks in de domeinnaam zit zodat deze zorgt voor branding en herkenbaarheid.
Probeer geen – teken te gebruiken. Dit is (mondeling) moeilijker duidelijk te maken aan andere mensen en ze vergeten dit teken vaak. Als je het doet gebruik er dan maximaal 1 anders wordt het steeds moeilijker om de domeinnaam te onthouden. Veel spamsites maken gebruik van lange domeinnamen. Totdat ze weer uit de index worden gegooid en dan beginnen ze weer een nieuwe.

Voorbeeldsituatie domeinnaam kiezen
Het beste om hier meer inzicht in te verstrekken is door een voorbeeld:
Als je een leverancier bent van vers en ingeblikt fruit en de familienaam is Janzen, dan is mijn advies te gaan voor de domeinnaam: www.janzenfruit.nl   
Dus niet enkel www.janzen.nl Dit omdat de 1ste keuze een belangrijk keyword bevat, zorgt voor herkenning en nog eens omschrijft waar de website over gaat. Tevens kan de toevoeging fruit ervoor zorgen dat je website in zoekmachine overzichten een hoger doorklik percentage krijgt. Bijvoorbeeld als de concurrende websites enkel de bedrijfsnaam hanteren en geen keyword in de titel hebben.
Hierbij willen we wel nog vermelden dat de meest succesvolle sites naast dat ze grafisch simpel zijn opgezet ook meestal de kortste domeinnamen hebben. Denk aan Yahoo, MSn, Google, Ebay etc.
Haal het dus niet meer in je hoofd om www.janzen-vers-en-ingeblikt-fruit.nl aan te dragen als optie.
Hou bij de keuze voor de domeinnaam ook rekening met de taal. Als je een Nederlandse site hebt kies dan NL en zet hier het Nederlandse gedeelte op. Dus probeer niet www.Janzenfruits.com als je enkel in Nederland actief bent. Ook vele sites zullen dan linken naar je website met fruits als keyword. Dit is niet gewenst want mensen die op zoek zijn naar jouw “fruits” zoeken in Nederlandstalige zoekmachine gewoon op “fruit”.