Loading ...
Structuur: Het kiezen van de domeinnaam
De structuur van een website

Het kiezen van de domeinnaam

Als je een marktonderzoek hebt gedaan weet je de belangrijkste keywords voor in je website.
Je zou deze vanwege verschillende redenen kunnen gebruiken in je domeinnaam ook wel URL genoemd.

Veel mensen gaan bij het kiezen van een domeinnaam de mist in omdat ze zich gewoon maar een willekeurige naam kiezen en zich niet verplaatsen in de situatie van de beoogde doelgroep. Zelfs als ze een keyword onderzoek hebben gedaan kiezen ze vaak termen waarbij tevoren al kan worden aangegeven dat de website geen succes zal worden.
Zo kiezen mensen vaak nietszeggende & niet gerelateerde benamingen of juist een domeinnaam die verschillende keywordcombinaties bevat van termen waar veel traffic op zit. Dit zijn dan echter vaak weer namen die niemand kan en wil onthouden.
N.a.v. ons keyword onderzoek hadden wij ook kunnen kiezen voor de volgende domeinnaam:
www.hoog-bij-zoekmachine-google-door-seo-optimalisatie.nl
Dit is natuurlijk een overdreven voorbeeld maar sommige mensen maken het zo bont. Dit doen ze puur en alleen om maximaal keywords terug te laten komen in de domeinnaam. De reden hiervoor is dat het in het verleden heel belangrijk was dat je keywords had in je domeinnaam. Dit was een van de hoofdfactoren voor de zoekmachines. Nu telt het nog wel mee maar is het slechts één van de vele honderden factoren waaruit zoekmachineformules bestaan.
Zo is bij onze domeinnaam gekozen voor het woord ‘zoekmachine’ in de naam omdat er ontzettend veel traffic zit om keyword combinaties met het woord zoekmachine. SEO is ook weer een keyword, maar mensen die info zoeken over zoekmachines, zijn vaak nog niet bekend met deze term. Dan zorgt de toevoeging SEO voor herkenbaarheid.
De mensen die al bekend zijn met het woord SEO denken bij zichzelf “vreemde naam zeg die klopt eigenlijk niet. Want er staat nu eigenlijk : zoekmachinezoekmachineoptimalisatie.
Wij hebben in ieder geval ons doel bereikt. Namelijk men is eerder geneigd onze domeinnaam :
www.ZoekmachineSEO.nl te onthouden.

Als je een keyword in de domeinnaam wilt verwerken (dit is aan te raden), doe het dan onder de volgende voorwaarden
 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO