Loading ...
ranking van de site / homepagina
 1. Welke ranking heeft de site/de homepagina? Er zijn verschillende manieren om hier achter te komen. Een manier is om de Google toolbar te installeren en de website te bezoeken. De toolbar geeft de PR weer (Pagina Ranking). Een andere manier is om een van de vele andere websites op het Internet te gebruiken om de PR van een website weer te geven. En er is ook software te verkrijgen die dit voor je kan leveren. Let wel. De toolbar geeft altijd verouderde informatie tot enkele maanden soms. De websites die vandaag pagerank 0 hebben kunnen over 2 maanden pagerank 7 of 8 hebben. En websites met pagerank 8 vandaag kunnen pagerank 2 hebben over aantal maanden (dit is wel zeldzaam).


Kijk in eerste instantie globaal naar deze gegevens. Als onderstaande situatie van toepassing is op deze site, dan kun je beter besluiten om geen linken uit te wisselen:


 • De PR van de site blijft nul

 • De site is niet opgenomen in de Google index

 • Er is geen enkele pagina geïndexeerd door Google.


We gebruiken Google bij de eerste voorbereidingsstap. Eigenlijk kunnen we iedere zoekmachine gebruiken, maar is Google pietluttiger dan andere zoekmachines betreffende teruglinken.


 1. Kijk naar de 3 tags van de home pagina van de doelsite, om te zien of het thema van de site met die van jou overeenstemt:

  1. De titel tag (title)

  2. De omschrijving tag (description)

  3. De keywords tag.


Er zijn verschillende manieren om de inhoud van de tags van een website te bekijken. Een browser, als Internet Explorer, stelt je in staat om de code van een webpagina te bekijken. Ga naar de home pagina van de website en klik er met de rechter muisknop op. Kies ‘bron weergeven’. De html code wordt in een kladblok geopend. De tags worden boven in de html code weergegeven. Het alternatief is om naar websites op het Internet te zoeken die het ook mogelijk maken om de inhoud van de tags te bekijken. Daar zijn er veel van te vinden.

 

Deze stap is nodig omdat Google het thema mee laat wegen van websites, als er gekeken wordt naar teruglinken. Dat houdt in dat teruglinken van een site met een overeenkomend thema met dat van jouw site, hoger meetelt dan van een site die niets met het thema te maken heeft.

 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO