Belangrijk
De belangrijkste plek voor je keywords in absoluut de titel tag. Vooral de homepage dient je topkeywords te bevatten! Enkel deze aanpassing doorvoeren zorgt vaak al voor behoorlijke resultaten (de keywords dienen dan wel al in de tekst voor te komen).
De titel mag niet langer dan 70 tekens lang zijn. Probeer het hoofd keyword van de pagina ook zoveel mogelijk in het begin van de regel te plaatsen.
Titels moeten uniek zijn voor elke webpagina binnen je website. De grootse fout die wij vaak tegenkomen op websites is dat elke webpagina-titel door de gehele website enkel de naam van het bedrijf staat of nog erger ‘welkom’ of de naam van het programma waarmee de site is ontwikkeld.

In HTML ziet het er als volgt uit:
<html>
<head>
<title>
Cross Internet Marketing: zoekmachine optimalisatie & webdesign
</title>

Voorbeelden:

Webpagina        slechte titel            goede titel
                
Homepage        home of welkom            Alle soorten fruit vers, zoet & ingeblikt fruit    
Contact             Contactpagina            Heeft u vragen over fruit of vruchten contacteer over ons            De over ons pagina        Over Janzen fruit en onze rijke fruit-historie.                     

De titel moet je hoofd keyword en je hoofd keyword combinaties van de betreffende webpagina weergeven.
Probeer je hoofdkeyword(s) in elke pagina titel terug te laten komen.
Hetzelfde keyword maximaal 2 maal in dezelfde paginatitel terug laten komen.
Voorbeeld kan ook zijn om dubbele combinaties terug te laten komen. Bijvoorbeeld uit je marktonderzoek blijkt dat er veel vraag is naar :
Leverancier fruit
Vers fruit
Ingeblikt fruit

Je zou deze 3 keywordcombinaties kunnen combineren tot 1 unieke titel:
Janzen fruit: Leverancier van vers & ingeblikt fruit
Of
Leverancier van vers fruit en ingeblikt fruit.

Zo kun je met deze pagina (afhankelijk van concurrentie) scoren op 3 verschillende keywordcombinaties.
Verplaats je hierbij wel in de doelgroep.
Hoeveel procent van de mensen die ‘fruit’ intikken zouden ook daadwerkelijk op zoek zijn naar jouw vers fruit en ingeblikt fruit als leverancier hiervan?
Natuurlijk is het mooi meegenomen en leuk om op de 1ste pagina te staan op ‘fruit’. Maar mensen die zoeken naar ‘vers fruit, ingeblikt fruit en leverancier fruit’ zijn gerichter op zoek naar jouw producten en diensten dan bezoekers die enkel intikken ‘fruit’. Probeer je dan ook eerst te richten op de meer specifieke keywords zoals ‘vers fruit’ of zelfs ‘leverancier vers fruit’. Het is in ieder geval beter voor snel resultaat om hier in eerste instantie op in te zetten. Je krijgt dan al sneller resultaat op deze termen en als je goed hebt opgelet weet je nu dat je dan ook automatisch inzet op ‘fruit‘ omdat je op deze manier heel veel pagina’s krijgt over de verschillende soorten fruit.