Loading ...
Meta keywords
Meta keywords
Een andere meta tag is de meta Keywords. Zie hierboven bij ‘keywords’ Deze code is ook weer aan te geven per webpagina door het  meta name keywords commando.

Een aantal jaren geleden werd deze functie nog gebruikt voor ranking in de zoekmachines. Er werd wederom flink misbruik van gemaakt door deze vol te stouwen met honderden keywords die vaak niet eens relevant waren voor de pagina.
De zoekmachines besloten, door het misbruik, deze factor niet meer mee te laten wegen in het algoritme. Het gevolg hiervan is dat veel SEO specialisten deze tag niet eens meer invullen. Persoonlijk doen wij het zelf wel. Je weet namelijk niet wat het algoritme van de zoekmachines gaat doen in de toekomst vandaar dat ik ze blijf invullen en het is ook maar een kleine moeite.
Het is tevens een mogelijkheid om synoniemen in te vullen bij de keyword tags. Zoekmachines lezen deze tekst namelijk wel. Een toepassing zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je voor verschillende productbenamingen waar weinig concurrentie is, deze in de keywords te vermelden. Je voorkomt dan dat de pagina er anders rommelig zou uitzien of dat je extra pagina’s moet aanmaken om vindbaar te zijn op hetzelfde product. Nogmaals, dit werkt natuurlijk niet voor woorden waar veel concurrentie op is.
Meta tags are dead
In het verleden waren de meta-tags heel belangrijk nu steeds minder. Je ziet dan ook wel eens op websites en forums loze kreten als: ‘meta tags are dead!’ Dit is natuurlijk niet waar: Het is nu enkel een kleiner onderdeel van de zoekmachine formules.  Maar ze zijn nog steeds heel belangrijk. Belangrijker zijn de Pagina titel en de keywords in je paginatekst. En offpage: de hoeveelheid links naar je website, de kwaliteit ervan en de keywords in de naam van de links.
Hier is een url waar je de meta tags + titel per webpagina van jezelf (of concurrenten) kan testen.
http://www.scrubtheweb.com
Deze staat ook op http://www.webmaster-toolkit.com

Maar voor de goede orde. Overdaad schaadt! Teveel van bovenstaande acties, bijvoorbeeld alles dikgedrukt, de helft h1 of HTML namen van 20 keywords lang worden door zoekmachines met een scheef gezicht bekeken. Gevolg is dat de pagina’s als SPAM worden aangeduid en dit zal zorgen voor een daling in ranking of in extreme gevallen verwijdering uit de index.
 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO