6. Virale eBoeken en rapporten
Dit kunnen eenvoudige ‘hoe te’ eboeken zijn en onderwerpen gerelateerd aan je website. Neem linken op naar je website en bouw aan naamsbekendheid evenals aan gericht verkeer.
7. Het deelnemen aan forums
Door een regelmatig deelnemer te zijn aan forums en bijdragen te leveren, zal je site meer in de schijnwerpers komen en grotere bekendheid krijgen. En wat belangrijker is, als je hulpvaardig bent en goede informatie geeft zal je site een heuse expert herbergen; jij!
8. Off line adverteren
Zet het logo van je site of de URL op off line plaatsen; aanplakborden, t-shirts, petjes, lichaamsdelen (tatoo) (geintje). Het offline publiceren zal het bereik van je site weer meer vergroten.
9. Brandt CDs
Brandt je beste programma’s of informatie op CDs, DVDs of andere disks en verspreidt deze onder geïnteresseerden. Goed voor computer gebruikers die niet online zijn.
10. RSS Feeds en Blogs
Dit kan wel eens de grootvader zijn van alle manieren om je site te verspreiden. Oorspronkelijk stond RSS voor ‘Rich Site Summery’ (rijke site samenvatting); je maakt een samenvatting van je website en stuurt het naar alle geïnteresseerde partijen. Andere webmasters nemen je RSS feeds en zetten ze op hun sites. Zo maak je mini satelliet sites van je content over het hele web.
Vervolgens zullen, zodra de zichtbaarheid van je site zicht uitbreidt en groeit, andere mogelijkheden zich aandienen zoals TV, radio en gedrukte advertenties. Het opzetten van een affiliate programma kan het bereik van je site enorm uitbreiden. Evenals het beginnen van ‘mirror sites’ in verschillende talen en landen.
Zoals je ziet zijn er ontelbare manieren om het bereik van je site uit te breiden. Alleen al het uitproberen van enkele hiervan zal de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van je site doen toenemen, en dat zal je meer gericht verkeer en leads opleveren.
11. Kansen voor redactionele koppelingen
De juiste koppelingen kunnen een enorme buzz genereren en mond op mond reclame. Zorg dat je opgenomen wordt op gerenommeerde sites als:

Nederlands:

Hyves.nl,
Startpagina’s, dmoz, authoriteitwebsites gerelateerd aan jouw onderwerp.

 

 

Engels: