Loading ...
Kleuren op je website
kleuren te kiezen voor je website?

Kleur kan een krachtige invloed hebben op je toekomstige kopers. De verkeerde kleuren kunnen je verkopen negatief beïnvloeden. Terwijl de juiste kleuren positieve emoties kunnen opwekken en je bezoekers motiveren te kopen.

Kleuren hebben invloed op hoe een potentieel koper op je website reageert. Kies nauwkeurig het kleurenschema van je website, (grafische en tekstuele) koppen en kaft  van je eBoek. Hier volgen enkele richtlijnen om goede keuzen te maken wat betreft kleuren. Bedenk dat dit alleen wat richtlijnen zijn en dat het geen wetten zijn van Meden en Perzen.
Gebruik je gezonde verstand. Denk aan je publiek. Als je website zich vooral richt op mannen, gebruik dan sterke, vette kleuren. Is je doelgroep vrouwen, gebruik dan zachte pastelkleuren. Als je site op kinderen gerricht is, gebruik dan sprankelende, levendige kleuren.

Gebruik kleuren die van toepassing zijn op het onderwerp van je website. Bijvoorbeeld groen kan goed werken voor websites die gaan over het opstarten van een thuiswerkbedrijf, geld verdienen, schulden verminderen.

Hou het aantal kleuren op twee of drie, niet meer. Dit geldt niet voor foto’s; die kunnen allerlei kleuren bevatten.

Kies de kleuren die bij elkaar passen en niet vloeken.
Zorg dat de boodschap van je tekst makkelijk te lezen is. Gebruik dus kleuren voor je tekst die in goed contrast staan met de achtergrondkleur. Zo is een donker lettertype op een lichte achtergrond goed te lezen.

Bedenk ook welke stemming je wilt opwekken. Bedenk dat emoties verkopen stimuleren. Mensen kopen wat ze willen, niet wat ze nodig hebben. Hieronder kun je lezen hoe kleuren ons op verschillende manieren kunnen beïnvloeden:
 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO