Loading ...
Hoge positie in Google en andere zoekmachines deel 2
Hoge positie in Google en andere zoekmachines deel 2

Klik hier voor
Hoge positie in Google en andere zoekmachines deel 1

Tekst of content & optimaliseer deze pagina inhoud ook
Heel belangrijk is de tekst op je webpagina’s. Het moet relevante informatie zijn voor de bezoekers. De pagina’s moeten niet te kort zijn; minimaal 100 a 200 woorden en bij voorkeur rond de 400 woorden per pagina. Het belangrijkste blijft echter de menselijke bezoeker. Deze moet de teksten gaan lezen zodra deze via de zoekmachines op de webpagina is gekomen.
De inhoud van de pagina (tekst) is tevens belangrijk voor de zoekmachines. Zij gebruiken deze informatie om te bepalen waar deze over gaat. U zult gaan merken dat het  moeilijk is om content te schrijven voor uw website en dan met name om rekening te houden met menselijke bezoekers alsmede de wensen van de zoekmachines. Oefening baart echter kunst zoals met bijna alles.

Keywords Meta Tag
Is voor de meeste zoekmachines niet meer van zwaar belang. Waarom noemen wij deze dan hier? De reden hiervoor is dat veel andere bronnen tegenstrijdige informatie geven. Namelijk dat het nog belangrijk is of juist helemaal niet meer. Er is over dit onderwerp ook veel discussie gaande in de SEO-wereld. Wat in ieder geval zeker waar is, is dat als u deze meta tag goed gebruikt, u er alleen maar beter van kan worden. Gebruik echter niet overdreven veel keywords hierin maar met mate en woorden waar weinig concurrentie in voorkomt. Dan kunt u hier nog wel eens leuk mee scoren vooral via de zoekmachine Yahoo.

ALT TAGS
Ook hier is weer een discussie over gaande. Gebruiken de zoekmachines deze functie nog wel of niet meer. Dit is in ieder geval het blokje met tekst wat tevoorschijn komt als u met de muiscursor op een plaatje gaat staan. Als deze is ingevuld komt deze naar voren en anders niet. Voorheen waren de woorden welke in deze tag werden gebruikt relevant voor uw positie in de zoekmachines. Bij sommige zoekmachines is dit ook nog zo. Bij sommigen is daar sinds kort dus twijfel over ontstaan.
De reden dat zoekmachines deze regels zo vaak aanpassen is om SPAM-technieken (ongeoorloofde optimalisatie) zoveel mogelijk tegen te gaan. Wat u echter kan met deze informatie is deze ALT TAG toch te gebruiken met de juist keywords. U weet namelijk nooit wanneer deze functie weer heel belangrijk is volgens de algoritmes van de zoekmachines. Ze veranderen dit namelijk regelmatig.

Header Tags (H1, H2,……Bold)
De tekst van elke pagina welke is uitgevoerd in de H1, h2, etc. of vetgedrukte tekst krijgt van de zoekmachines een hogere waardering. Bij een heldere tekstopzet kunt u zo op een nette manier extra de belangrijke keywords op een niet storende en zelfs verduidelijkende manier weergeven.

Links, linkbuilding,  linktekst, ….
De robots van de zoekmachines zien niet wat er op een pagina aan afbeeldingen staat. Tenminste niet waar de afbeelding over gaat. U kan dus het beste met tekstlinks werken omdat deze tekst wel begrepen wordt door de zoekmachines.
De tekst van deze link is belangrijk. Als u hier op de juiste manier gebruik van maakt zowel op externe als interne pagina’s kunt u zowel de populariteit als de relevantie met dezelfde links verhogen. De meeste websites maken geen of nauwelijks gebruik van deze techniek. Hier liggen dan ook nog enorme kansen.

Hier liggen echter ook enorme gevaren. Als alle links in 1x ontstaan dan zien de zoekmachines dit als SPAM. Ook moet u opletten met welke websites u links uitwisselt, alsmede de teksten die in de links worden gebruikt.
Verder zijn links naar uw website toe vanuit andere domeinen zeer van belang. Er zijn een paar belangrijke plaatsen op het internet waar u op de juist manier een link zou moeten aanvragen.

Het voordeel van links is dat er ook nog verkeer rechtstreeks via deze links op uw site terecht komt. Ook dit is dus eigenlijk weer een onderdeel van internetmarketing (soort advertentie op een andere website). Mensen klikken van de ene link naar de andere website en zo krijgt u ook weer bezoekers.

Niet overdrijven!
Sommigen beginnen zodra ze bekend raken met de technieken meteen te foetelen door de regels proberen uit te buiten. Soms lukt dit. Meestal niet. U moet van goede huize komen wilt u de zoekmachines bedonderen. De kans dat u met ongeoorloofde of overdreven technieken meer schade aanbrengt dan vooruitgang te boeken is vele malen groter. Het is dus geen aanrader. Als u ermee wenst te experimenteren gebruik dan een domein welke niet van belang is voor u.

Meer informatie via ons gratis rapport:
http://www.zoekmachineseo.nl/nieuwsbrief.html

of

www.zoekmachineseo.nl ons ebook voor een gegarandeerd website-succes!
 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO