De enige reden dat we het hier in het kort even gaan hebben over de Alexa toolbar is omdat mensen hier wel eens mee willen pronken. Ze roepen dan dat ze binnen kort tijdsbestek al een hoge ranking hadden behaald.
Natuurlijk hebben we dit getest door op 10 verschillende ipadressen naar dezelfde site te gaan met allemaal de alexatoolbar geïnstalleerd.
Gevolg: binnen één week stonden we in de top 100.000 websites van de hele wereld.
Knap staaltje voor “10 unieke bezoekers”. Als mensen roepen wij hebben een hoge ranking (tot 100.000) dan komt dit waarschijnlijk doordat ze zelf elke dag een aantal keren naar hun website gaan.
Of het ooit gewerkt heeft is voor mij de vraag. Momenteel zegt het echter niks meer over je website ranking. Tenminste bij een getalscore van boven de 50.000.
Als een website een top 100, top 1000 of top 10.000 ranking heeft bij Alexa kun je er toch vanuitgaan dat deze site ook daadwerkelijk een flink aantal bezoekers krijgt.
Te vinden via: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=alexa+toolbar&btnG=Google+zoeken&meta=

LET WEL: Ook deze toolbar stuurt gegevens van je surfgedrag naar externe webservers. Jouw surfgedrag wordt dan dus ook bijgehouden.