Loading ...
Afbeeldingen op je webpagina’s

Ook afbeeldingen op je webpagina’s  zijn te optimaliseren. Je moet hiervoor weten wat een ‘alt image tag’ is. Zoekmachines kunnen de afbeeldingen niet zien. Ze kunnen enkel de tekst lezen. Het is mogelijk om zoekmachines te laten weten waar een afbeelding over gaat door het invoegen van deze code:


<img src=" http://www.janzenfruit.nl/images/logo.jpg " Alt="keyword van afbeelding" width="600" height="200">


Je “Alt Image Tag” zal dan zijn:


alt="keyword van afbeelding”


In plaats van de woorden ‘keyword van afbeelding’ vul je de term in die bij je pagina en de afbeelding past. Ook hier dus weer meer informatie voor de zoekmachines om vast te stellen waar de tekst over gaat.
Het blijft het beste om tekstlinks te hanteren. Deze krijgen een grotere waardering van de zoekmachines dan afbeeldinglinks. Simpelweg omdat met afbeeldinglinks makkelijker te foetelen is. Je zou bijvoorbeeld een witte afbeelding op een witte achtergrond kunnen plakken. Zoekmachines kunnen deze afbeeldingen niet zien en volgen braaf de link in de HTML-code. Voor bezoekers is deze link visueel niet zichtbaar. Hiermee geef je een ander beeld aan zoekmachines dan aan bezoekers en dit is een SPAMtechniek welke wij afraden.

 

Copyright © 2018 Zoekmachine SEO